7 Kasım 2009 Cumartesi

Bir Christopher Nolan Filmi: Inception

Heath Ledger'ın Joker karakterindeki performansı ile unutulmazlar arasına giren The Dark Knight filminin yönetmeni Christopher Nolan 16 Temmuz 2010 tarihi itibariyle yeni filmi Inception'la seyirci karşısına çıkacak. Filmin içeriği sıkı bir şekilde saklanmakta ve popüler tabirle hadisenin spoiler deryası haline gelmesi engellemeye çalışılmaktadır.

Kısaca bilgi verir isek, 200 milyon $'lık bütçeye sahip olduğu iddia edilen film bilim kurgu tabanlı bir yapıya sahip. Ortamlara düşen teaser trailer'da yer alan "Your mind is the scene of the crime" ifadesinden de hareketle Leonardo di Caprio'nun oynadığı Cobb karakteri suçun işlenmesinden önce insanların zihninden hareketle suçu görebilen bir karakter olabilir. Öte yandan bu öngörü ciddi anlamda Steven Spielberg'in meşhur filmlerinden The Minority Report'ı hatırlatmıyor da değil.

En iyisi ne olduğunu anlamak için beklemek gerekiyor. Senaryosunu da Christopher Nolan'ın yazdığı ve konusunun 5 farklı ülkede geçtiği söylenen filmde diğer oyuncuları da oldukça kaliteli. Juno'daki kalburüstü performansı ile Ellen Page, The Last Samurai ve Letters from Iwo Jima filmlerinde de endam eyleyen Ken Watanabe ve usta aktör Michael Caine bu oyunculardan birkaçı. Filmin müziklerinde de usta isim Hans Zimmer'in imzası var. Christopher Nolan sinemaseverleri yine ihya edecek gibi duruyor. Şimdiden iyi seyirler diyelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder