29 Kasım 2009 Pazar

Bir Yılmaz Erdoğan Filmi: Neşeli Hayat


Yılmaz Erdoğan'ın önceki çalışmalarına benzemiyor, bunu öncelikli not olarak ifade edeyim. Bünye itibariyle Türk sinemasının ayakta kalması mevzusuna destek çıkılması konusunda hemfikirim yalnız yıllardır süregelen bu düşüncenin gelişimi ile filmlerin güzelliği ve kalitesinin aynı paralelde gelişmediğini şahsi görüşüm olarak ifade etmeliyim. Filmin değerlendirmesine geçecek olur isek Yılmaz Erdoğan'dan orijinal bir senaryo beklerdim memleketimizin meşhur Titan hadisesinden apartma sahne ve kırıntılar yerine. Yine de günümüzün Pareto diyagramını utandırırcasına kötüye giden gelir dağılım adaletsizliğinin tezatlığını ortaya konan sahneler ve diyaloglar filme çok iyi oturmuş bunu es geçmeyelim.

Popülaritenin rüzgarını arkasına almış başlardaki kaliteli çıkışına rağmen sonraları işin kolayına kaçıp ergen esprisi seviyesine indiğini düşündüğüm Çok Güzel Hareketler Bunlar grubundan Büşra Pekin, Yılmaz Erdoğan'ın oynadığı filmin ana karakteri Rıza Şenyurt'un karısı rolünde başarılı bir performans ortaya koymuş. Bacanak rolünde Ersin Korkut yine Kutsal Damacana filmine benzer olarak filmin oyunculuk tarafındaki yükünü almış.

Karşılaştırma mahiyetinde hadiseye yaklaşır isek Yılmaz Erdoğan önceki filmlerinin önüne geçememiş. Anlatmak istediğini anlatabilmesi filmin artı yönü. Ersin Korkut ve Büşra Pekin'in oyunculuk performansı için film izlenebilir, bir de Yılmaz Erdoğan'ın filmin içine kattığı felsefi cümleler güzel tespitler niteliğinde. Son olarak gülme odaklı bir bakış açısı ile filme gitmemek lazım. En çok beğendiğim sahne ise filmin fragmanında da yer alan Noel Babaların birbirini selamlama şekli. Gidecek arkadaşlara iyi seyirler dileklerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder